Arjan Dunning is net als vele andere musici al op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Naast het musiceren bij de plaatselijke muziekvereniging, speelde hij op de middelbare school bij een bigband en een jeugdsymfonieorkest. Met deze orkesten en andere orkestprojecten heeft Arjan onder andere tournees meegemaakt in binnen- en buitenland.

Na de middelbare school volgde hij de studie Opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het fanfareorkest-project Nice to Meet Music, dat hij organiseerde als afstudeeropdracht, heeft inmiddels vijf keer plaatsgevonden. Wat muziek met groepen mensen kan doen, heeft hem vanaf het begin gefascineerd.

Het is dan ook een logische stap om zijn opleiding te vervolgen met de studie Directie HaFaBra aan het ArtEZ Conservatorium bij docent Alex Schillings. Hiervoor is hij in juni 2014 afgestudeerd. Naast het afstudeerconcert bestond zijn afstuderen uit het onderzoeken van de beleving van amateurmuzikanten tijdens concoursen doormiddel van een landelijke enquete. 800 reacties later rolde daar zijn scriptie uit, en kan met recht worden gezegd dat concoursen een ‘hot’ onderwerp is in de blaasmuziek.

Arjan is momenteel werkzaam als dirigent bij ‘Harmonie Nunspeet’ en het fanfareorkest ‘Sint Caecilia’ uit Hoogland. Sinds begin 2019 is hij dirigent van het Drents Jeugdorkest, waarin het muzikaal talent van Drenthe en omstreken samen op hoog niveau muziek maakt. Daarnaast is hij oprichter en bestuurder van TacT Muziek. TacT Muziek organiseert, begeleidt, en adviseert muziekverenigingen daar waar professionele kennis en kunde gevraagd is. Van het opzetten en onderhouden van een lesopleiding, tot het adviseren van bestuurders.

Tot slot is Arjan bestuurslid van de Bond voor Orkestdirigenten en Instructeurs. Hij houdt zich daar onder andere bezig met het opzetten van het kennisnetwerk BvO-Jong en redactionele werkzaamheden voor het blad De Dirigent.